How can animation be used in education?

Baunetz_Knowledge

The new building was erected around 45 km north-west of Bangkok, in a wide, tree-lined grassy landscape in the Nakhon Pathom province. The single-storey structure houses administration rooms, a library with multimedia facilities, a canteen, a lecture room and workshops, whereby these five room groups are designed as self-contained areas. A special feature of the design is the development, which the architects call "inserted forest". The narrow footpath with trees, potted plants and lawns serves as a connecting element between the room groups and extends in a north-south and east-west direction. On the south side, the footpath ends in the canteen, an open, airy space that merges seamlessly into the landscape.

Outwardly, the school can hardly be compared with a conventional building. Eight meter high walls made of red-brown bricks define the individual room groups, but also accompany the development. Their surfaces are not even, in section they look as if parts of the wall have been pushed up as folding elements. Due to the resulting plasticity, the cubature of the building cannot be clearly read. The bricks used are handmade from the earth in the region. The architects chose this material because it is a common building material in Thai building culture. Concrete was used for the supporting structure and some of the interior walls, glass for the wall openings, and the roof covering is made of metal.

Depending on the use of the rooms, the outer walls are closed or broken up by window openings of different sizes at irregular intervals. The architects wanted to achieve different spatial effects through the use of light and shadow and relationships between the building and nature. For example, a quieter part of the library is illuminated from above and provided with openings through which sounds from nature can be heard. The bright information area, on the other hand, opens up to the access zone and an inner courtyard. In contrast, the workshops have no natural light. The walls surrounding the lecture room, in turn, have windows of different sizes. In the deep soffits on the outside, students can relax during breaks. -cr

Construction board

Architect: Bangkok Project Company, Boonserm Premthada, Bangkok / THA
Project participants: Ittidej Lirapirom, Piyasak Mookmaenmuan, Bangkok / THA (design team); Preecha Suvapabkul (structural engineering); Wittaya Nakasan, Tanete Chaiyaphong (building technology)
Client: Kantana Edutainment, Bangkok / THA
Completion: 2011
Location: Kantana Movie Town, Phutthamonthon
Photo credit: Spaceshift Studio, Pirak Anurakyawachon, Bangkok / THA

Expertise on the subject

Planning basics

Indoor climate and comfort

Whether you feel comfortable in a room or not is essentially determined by three factors: The thermal comfort, ...

Planning basics

Daylight and artificial light

The influence of daylight on well-being and performance has long been underestimated in building planning. Man ...

Building materials

Wall building materials: clay

In many parts of the world, loam is a component of the soil that is formed by the weathering of clay, gravel, sand and silt (fine sand) ...

Building materials

Wall building materials: bricks

Bricks in the form of solid bricks, perforated bricks or ... are made from a mixture of loam, clay, sand and additives.